BEACH 5S RUGBY

World Rugby en Rugby Europe erkennen alleen Beach 5s Rugby met de 2 seconden regel als de enige juiste vorm. Alle andere vormen van Beach Rugby zijn niet officieel.

Voor uitleg van de spelregels Beach 5s Rugby volg deze link!

BEACH 5s RUGBY - THE FASTEST GAME OF BEACH RUGBY

Beach Fives Rugby is de snelste vorm van rugby. Beach Fives Rugby is een contactsport waarbij uithoudingsvermogen, tactiek en balbehendigheid de basis vormen voor spektakel voor spelers en toeschouwers. Hierdoor wint de sport steeds meer aan populariteit. Nederland heeft een hoogstaand internationaal topsportevenement, Amsterdam Sevens. North Sea Beach Rugby hoopt dit te gaan worden voor het Beach 5s Rugby en heeft hiervoor afgelopen jaren de basis gelegd.

BEACH 5s RUGBY ALS TOPSPORT

Het spel vergt veel inzet van de sporters waardoor het belangrijk is een goede balans te creëren tussen sport en ontspanning. Zodat sporters gedurende het toernooi optimaal kunnen presteren en de sport op de juiste wijze beoefenen. En Beach 5s Rugby positief onder de aandacht brengen bij de toeschouwers.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je na het toernooi niet even lekker uit je dak kan gaan met elkaar. North Sea Beach Rugby hoopt echter dat de spelers zich realiseren dat veel internationale en nationale teams komen om een goede pot Beach Rugby te spelen gedurende het gehele evenement.

Onze organisatie is lid van de EBRA (European Beach Rugby Association) en Rugby Nederland wat garant staat voor topteams en scheidsrechters. De wedstrijden in Den Haag tellen mee voor het Europese Beach Fives Rugby Circuit. En natuurlijk is er het door Rugby Nederland erkend Nederlands Kampioenschap Beach Fives Rugby.

 

NORTH SEA BEACH RUGBY - BLOODY GOOD BEACH 5s RUGBY

NORTH-SEA-BEACH-RUGBY-CURACAO