BEACH 5S RUGBY

World Rugby en Rugby Europe erkennen alleen Beach 5s Rugby met de 2 seconden regel als de enige juiste vorm. Alle andere vormen van Beach Rugby zijn niet officieel.

Voor uitleg van de spelregels Beach 5s Rugby volg deze link!

BEACH 5s RUGBY - THE FASTEST GAME OF BEACH RUGBY

Beach Fives Rugby is de snelste vorm van rugby. Beach Fives Rugby is een contactsport waarbij uithoudingsvermogen, tactiek en balbehendigheid de basis vormen voor spektakel voor spelers en toeschouwers. Hierdoor wint de sport steeds meer aan populariteit. Het veld heeft een afmeting van 25 bij 25 meter met 5 veldspelers. Een belangrijke regel is de 2 seconden regel. Wanneer een speler met bal in contact gaat of wordt getackeld door een tegenstander moet de speler binnen 2 seconden de bal passen of vrijgeven. Verder zijn er geen scrums en line-out. Voor alle info en regels klik hier of kijk op ons eigen tv-kanaal beachrugbychannel.com.

BEACH 5s RUGBY ALS TOPSPORT

Het spel vergt veel inzet van de sporters waardoor het belangrijk is een goede balans te creëren tussen sport en ontspanning. Zodat sporters gedurende het toernooi optimaal kunnen presteren en de sport op de juiste wijze beoefenen. En Beach 5s Rugby positief onder de aandacht brengen bij de toeschouwers.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je na het toernooi niet even lekker uit je dak kan gaan met elkaar. North Sea Beach Rugby hoopt echter dat de spelers zich realiseren dat veel internationale en nationale teams komen om een goede pot Beach Rugby te spelen gedurende het gehele evenement.

Onze organisatie is lid van de EBRA (European Beach Rugby Association) en Rugby Nederland wat garant staat voor topteams en scheidsrechters. De wedstrijden in Den Haag tellen mee voor het Europese Beach Fives Rugby Circuit. En natuurlijk is er het door Rugby Nederland erkend Nederlands Kampioenschap Beach Fives Rugby voor Nederlandse teams.

 

NORTH SEA BEACH RUGBY - BLOODY GOOD BEACH 5s RUGBY

Beach 5s Rugby - Enig erkende vorm van Beachrugby door Rugby Europe en World Rugby.

BEACH 5S RUGBY
BEACH 5S RUGBY
BEACH 5S RUGBY