FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQ) BEACH RUGBY

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

In de onderstaande categorieën vinden jullie antwoorden op veelgestelde vragen aan North Sea Beach Rugby.
Staat jullie vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar rugby@northseabeachrugby.com.

SPELEN BIJ NORTH SEA BEACH RUGBY

Programma en aanvang wedstrijden

ZATERDAG 19 juni

Senioren

 • 10:00 uur aanmelden team en afhandelen formaliteiten (dit kan eventueel ook op vrijdagavond 23 juni gedaan worden)
 • 11:00 uur aanvang wedstrijden
 • ±18:00 uur einde van de wedstrijden en aanvang avondprogramma

Jeugd U8 (Turven), U10 (Benjamins) en U12 (Mini's) 

 • 09:00 uur aanmelden team en afhandelen formaliteiten 
 • 10:00 uur aanvang wedstrijden
 • ±16:00 uur einde van de wedstrijden

ZONDAG 20 juni

Senioren

 • 10:30 aanwezig in Beach Stadium
 • 11:00 uur aanvang wedstrijden
 • ±18:00 uur einde van de wedstrijden

Jeugd U14, U16 en U18

 • 10:00 uur aanmelden team en afhandelen formaliteiten (doe dit het liefst eerder online - scheelt voor iedereen tijd)
 • 11:00 uur aanvang wedstrijden
 • ±18:00 uur einde van de wedstrijden

Voor volledig programma volg deze link.

Let op: alle wedstrijden starten exact op tijd.  Het definitieve schema van de wedstrijden wordt een week van te voren aan alle deelnemers bekend gemaakt en op iedere ochtend nogmaals verstrekt met de laatste updates.

Hoeveel is het inschrijfgeld en hoe kunnen wij betalen

Inschrijfgeld is voor seniorenteams € 300,00 per team en voor jeugdteams € 75 per team. Na inschrijving ontvangt u een factuur met alle relevante gegevens. Inschrijven kan via deze link.

Teams / leeftijdscategorie

Bij North SeA BEach Rugby spelen Mannen- en Vrouwenteams, Juegd U18 (Colts), U16 (Juniors), U14 (Cubs), U12 (Mini's), U10 (Benjamins) en U8 (Turven)

Uit hoeveel personen bestaat een team

Een team bestaat uit maximaal 12 spelers en 3 begeleiders.

Wat krijgen wij voor het inschrijfgeld

Regelmatig vragen de deelnemers wat zij krijgen voor het inschrijfgeld.

Een team dat zich inschrijft krijgt (naast spannende wedstrijden in een uniek stadion) onder andere het volgende:

 • toegang tot het toernooi
 • kleed- en doucheruimte
 • gratis gebruik van de aanwezige fysiotherapeuten
 • medische hulp
 • toegang tot het feest aansluitend op de wedstrijden  van zaterdag

Een evenement als North Sea Beach Rugby brengt nog vele andere kosten met zich mee. De accommodatie, het huren van apparatuur, veiligheid voor spelers en bezoekers, etc.

Overnachting

North Sea Beach Rugby heeft een eigen kampeerlocatie en afspraken met Novotel World Forum (aanbod is beperkt dus wees op tijd). U kunt ook via de diverse hotel- en ander overnachtingswebsites vergelijken en of boeken. Zie verder deze link.

Maaltijden

North Sea Beach Rugby is op dit moment bezig met de invulling voor de avondmaaltijden tegen een aantrekkelijke prijs. Binnenkort meer info hierover.

Een ontbijt gaat € 5,00 per persoon kosten. Dit kan worden aangegeven tijdens de inschrijving (uiterlijk 3 weken voor aanvang evenement) of ook via een mail naar de organisatie.

Verzekering

Elk team/speler is verantwoordelijk voor zijn eigen verzekering aangaande ziekte- en/of ongevallenkosten. Bij een eventueel bezoek aan het ziekenhuis is een Zorgpas en/of Identiteitskaart nodig.

Wat is er te doen na de wedstrijden

Na afloop van de wedstrijden zijn er aansluitend op zaterdag en/of zondag activiteiten om de dag af te sluiten met een gezellige derde helft. Niet alleen na de wedstrijden maar ook gedurende de dag zijn er activiteiten.

Voor alle info volg deze link.

Hoe in te schrijven

Inschrijven van het team kan via deze link. Twee weken voor het evenement  dienen alle deelnemende spelers te worden geregistreerd. Deze is de downloaden of online in te vullen via deze link.

Voor inschrijving jeugd onder de twaalf jaar voor zaterdag stuur ons een mail rugby@northseabeachrugby.com. Wij brengen jullie dan in contact met de juiste personen.

Sluitingsdatum inschrijving

Uiterlijk 1 maand voor aanvang evenement North Sea Beach Rugby moeten de inschrijvingen van de teams en het inschrijfgeld binnen zijn.

Verder dienen de namen van de spelers twee weken van te voren bekend zijn. Hiervoor kun je dit online formulier invullen.

BEACH 5 RUGBY WEDSTRIJDEN

Hoelang duurt een wedstrijd

De wedstrijden duren 2 maal 5 minuten met een wissel van 1 minuut.

Formaat veld

Het beach fives rugbyveld heeft een totale lengte van 31 meter (speelveld van 25 meter en 2 trygebieden van 3 meter) en een totale breedte 25 meter.

Waarom Beach 5s Rugby en wat is bijv. het verschil met Beach Sevens

Laten we gelijk maar met de deur in huis vallen.

World Rugby en Rugby Europe erkennen alleen Beach 5s Rugby met de 2 seconden regel als de enige juiste vorm. Alle andere vormen van Beach Rugby zijn niet officieel.

Bij Beach Fives Rugby is alles gericht op snel en spectaculair rugby voor zowel spelers als toeschouwers. Zo zijn er onder andere geen scrums en line-outs en is het formaat van het veld kleiner. Een zeer belangrijke regel bij Beach Fives is de 2 seconden regel. Wanneer een speler met bal in contact gaat of wordt getackeld door een tegenstander moet de speler binnen 2 seconden de bal passen of vrijgeven.

Beach Fives Rugby, niet voor niets the fastest game of (Beach) Rugby.

Hoeveel spelers

Bij Beach fives rugby (de naam zegt het al) bestaat een team uit 5 veld spelers en maximaal 7 wisselspelers. De wisselspelers mogen in het veld komen zonder de scheidsrechter hier toestemming voor te vragen. Dit mag alleen gebeuren als het spel stil ligt.

Kleding

Spelers moeten voor rugbysport geschikte kleding met rugnummers dragen en niet bijvoorbeeld t-shirts die makkelijk scheuren. Beach Fives Rugby wordt verder zonder schoeisel gespeeld. Beschermende sokken zijn toegestaan. Voor aanvang van de wedstrijd wordt dit gecontroleerd door de scheidsrechter of verantwoordelijken voor het toernooi.

Spelregels

Het Beach Rugby met 5 spelers (Beach Fives) is een straight-forward en makkelijk te begrijpen contact sport. Er zijn duidelijke en voor het North Sea Beach Rugby speciaal opgestelde spelregels (conform de EBRA en IRB) waarbij alles draait om snelheid en spanning. Voor alle spelregels volg deze link.

Wedstrijdleiding

De de officiële wedstrijden staan onder leiding van deskundige nationale- en internationale scheidsrechters. Dit conform de door de EBRA (European Beach Rugby Association) gestelde eisen. Bij iedere wedstrijd zijn een scheidsrechter, twee lijnrechters en twee officials (voor onder andere controle tijdstraffen, juiste wissels) aanwezig.

Na de wedstrijd wordt het wedstrijdformulier overgedragen aan het wedstrijdsecretariaat.

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP

Wie kunnen er deelnemen

Alleen Nederlandse teams kunnen Nederlands Kampioen Beachrugby worden.

De wedstrijden zijn voor de senioren (mannen en vrouwen) en voor de jeugd (U14, U16 en U18). Zie verder bij teams.

De senioren spelen op zaterdag en zondag en de jeugd (U14, U16 en U18) op zondag. Naast het Nederlands Kampioenschap spelen de teams ook mee in het internationale toernooi. Voor volledig programma volg deze link.

Is het Nederlands Kampioenschap erkend

Het Nederlands Kampioenschap Beachrugby is erkend door Rugby Nederland en er wordt gespeeld volgens de regels van World Rugby (de enige erkende vorm van Beachrugby is Beach 5s Rugby).

Voorwaarden

Voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap gelden voorwaarden. Klik hier om deze te lezen onder het kopje "voorwaarden voor teams die meedoen aan het Nederlands Kampioenschap".

EUROPEAN SERIES EBRA

Over de European Beach Rugby Association (EBRA)

De EBRA is de internationale overkoepelden organisatie voor Beach Fives Rugby en organiseert onder andere het Europese Beach Fives Rugby circuit.

De missie van de European Beach Rugby Association en haar leden is om gezamenlijk het Beach Fives Rugby te promoten en verder te ontwikkelen in Europa.

Europees circuit

North Sea Beach rugby is onderdeel van het Europese Beach Rugby circuit met teams uit onder andere Frankrijk, Italië, Portugal en natuurlijk alle Nederlandse teams.

Sommige teams spelen mee in andere toernooien van het EBRA Circuit om uiteindelijk de finales te spelen eind juli. Klik hier voor uitleg toernooi EBRA Series en voorwaarden.

Waarom EBRA member

In Zuid- Europa wordt al bijna 20 jaar top Beach Fives Rugby gespeeld. North Sea Beach Rugby wil graag deze spectaculaire vorm van Beach Rugby verder uitbouwen in Nederland. De European Beach Rugby Association staat volledig achter dit initiatief en geeft ondersteuning om Beach Fives Rugby verder te ontwikkelen. Daarnaast wordt het toernooi in Den Haag gebruikt om Beach Fives Rugby in Noord-Europa verder uit te rollen.

Andere internationale samenwerkingen

North Sea Beach Rugby werkt samen met Beach Fives Rugby Curaçao. Curaçao is de springplank naar Noord- en Zuid Amerika waar het Beach Fives Rugby zeer populair is. Curaçao is officieel lid van Rugby America North.

BEACHRUGBY TOERNOOI U12 JAAR

Voor wie

Het toernooi is voor de leeftijdscategorien 7-8 jaar (Turven), 9-10 jaar (Benjamins) en 11-12 jaar (Mini's) en wordt op zaterdag gespeeld. Voor programma zie deze link en info over alle deelnemende teams klik hier.

Spelregels

Behalve de turven (zij spelen Tag-Rugby) speelt iedereen net als de andere leeftijdsgroepen Beach 5s Rugby. Voor de regels klik hier.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link

THE HAGUE BEACH STADIUM

Horeca

Op het terrein van North Sea Beach Rugby is horeca aanwezig. Drank, voedsel (van eenvoudige snacks tot rijk gevulde broodjes)… alles is ruimschoots verkrijgbaar. Conform de Nederlandse wetgeving is het niet toegestaan onder de 18 jaar alcoholische dranken en tabak te verkopen.

blank

Eigen drank en voedsel

North Sea Beach Rugby vraagt uw begrip dat het niet is toegestaan om zelf alcoholische dranken en etenswaren mee te nemen in het stadion gedurende het evenement. Het nuttigen van zelf meegebrachte etenswaren of dranken in de horecagelegenheden in het stadion is gedurende het gehele toernooi niet toegestaan. De organisatie is gerechtigd meegebrachte alcoholische dranken in beslag te nemen.

Een en ander i.v.m. de reglementen van Beach Stadium/Gemeente Den Haag.

 
Betaalmogelijkheden

Het betalen gaat via consumptiemunten die verkrijgbaar zijn op diverse uitgiftepunten. North Sea Beach Rugby accepteert cash, pin, Visa en Mastercard.

BEZOEKEN VAN HET EVENEMENT

Lokatie van het toernooi

Het toernooi wordt gespeeld in Beach Stadium The Hague/Scheveningen, Strandweg 1, 2586 JK Den Haag. De locatie is direct naast het Noordelijke Havenhoofd. Voor routebeschrijving klik hier.

Vervoer

Het strand en Beach Stadium van Den Haag/Scheveningen is makkelijk bereikbaar vanaf Amsterdam Schiphol en Rotterdam/The Hague International Airport.

North Sea Beach Rugby adviseert om met het openbaar vervoer te reizen en mocht je in Den Haag wonen dan is fietsen ook een gezonde optie. Voor nationaal openbaar vervoer zie de planner van de Nederlandse Spoorwegen of Openbaar Vervoer. Voor Den Haag kun je ook de planner gebruiken van de HTM.

Naast Beach Stadium is er een bewaakte fietsenstalling van Biesieklette.

Mocht je toch besluiten met de auto te komen dan zijn er betaalde parkeerplaatsen bij het stadion.

Moet ik betalen om wedstrijden te zien

North Sea Beach Rugby is gedurende de wedstrijden GRATIS te bezoeken.

Toegangelijkheid

North Sea Beach Rugby probeert ervoor te zorgen dat iedereen van top Beach Fives Rugby kan genieten. Alhoewel het stadion op het strand is, kan deze goed worden bereikt met een rolstoel. Speciale rolstoelplaatsen zijn beschikbaar in het stadion. Onze medewerkers kunnen hierbij assisteren. Mocht je de wedstrijden willen bijwonen of nog andere vragen hebben, stuur dan een mail naar rugby@northseabeachrugy.com.

HUISREGELS NORTH SEA BEACH RUGBY

Respect

Bij rugby staat respect hoog in het vaandel. Dit verwachten wij ook van de toeschouwers. North Sea Beach Rugby tolereert geen ongewenst gedrag zoals  racistische, seksistische, beledigende en discriminerende uitlatingen, ongewenste intimiteiten, voor medebezoekers hinderlijk en agressief gedrag en vernielingen.

Veiligheid

Deelnemers aan het North Sea Beach Rugby Event dienen zich te houden aan de in het stadion geldende veiligheidsvoorschriften. Instructies van het personeel van North Sea Beach festival dienen in het belang van de eigen veiligheid direct opgevolgd te worden.

Drugs, alcohol en roken

North Sea Beach Rugby heeft een "zero tolerance" beleid betreffende drugs. Mocht iemand betrapt worden dan houdt de organisatie zich het recht voor om iemand te allen tijd de toegang tot het festival te ontzeggen.

Onder 18 jaar is een een NIX beleid betreffende alcohol en roken. Er kan eventueel gevraagd worden om een legitimatiebewijs. Op het festivalterrein is het sowieso niet toegestaan om te roken behalve in de aangegeven zones.

blank

Aansprakelijkheid

Het betreden van het North Sea Beach Rugby terrein en het bijwonen van de wedstrijden zijn op eigen risico van de bezoeker. De organisatie en haar partners zijn niet verantwoordelijk voor schade aan eigendommen van de bezoekers.