Nederlands Kampioenschap Beachrugby

Tijdens North Sea Beach Rugby spelen de teams ook voor het Nederlands Kampioenschap. Alleen Nederlandse teams kunnen Nederlands Kampioen Beachrugby worden.

De wedstrijden voor de teams Nederlands Kampioenschap Beachrugby zijn voor de senioren (mannen en vrouwen) op zaterdag en zondag en voor de jeugd (U14, U16 en U18) op zondag. Zie programma voor alle info.

DUTCH CHAMPIONSHIP BEACHRUGBY

Het Nederlands Kampioenschap Beachrugby is erkend door Rugby Nederland en er wordt gespeeld volgens de regels van World Rugby (de enige erkende vorm van Beachrugby is Beach 5s Rugby).

Naast het Nederlands Kampioenschap spelen de teams ook mee in de internationale EBRA (European Beach Rugby Association) Series. De ranking in de poules tijdens North Sea Beach Rugby bepalen welke teams uiteindelijke de halve en finale spelen voor het Nederlands Kampioenschap Beachrugby. De kampioen van Nederland heeft ook rechtstreekse toegang tot de Europese Beachrugby Masterfinals van de EBRA. Hier zijn nog wel enkele voorwaarden aan verbonden door de European Beach Rugby Association. Voor info zie European Series.

Ook voor het Nederlands Kampioenschap zijn er eisen waaraan moet worden voldaan.

Voor alle info zie voorwaarden deelname teams.

 

north-sea-beachrugby ----